Malawi Hakkında Bilgiler

  Öncelikle dikkate alınması gereken ne tür balık beslemek istediğinizdir. Malawi çok büyük bir göl  olmakla birlikte içinde çok farklı doğal ortamlar bulundurur ve gölün her çukur bölgesinde koşullara özel balıklar bulunmaktadır. Bu balıkların en ünlülerinden biri de, parlak renkleriyle Mbuna balıklarıdır.
  • TANK:
    Tankınız mümkün olan en büyük boyutlarda olmalıdır. Bunun nedeni, su değerlerini sabit tutabilmek ve akvaryum içindeki dominant balıktan kaçışları kolaylaştırmaktır. Mbuna beslenebilecek en küçük akvaryum boyutları 120*40*40 ölçülerinde olmalıdır. Bunun yanında akvaryumunuzda balık seçimini, agresif olan balıklar yerine daha uysal balıklar yönünde yapmalısınız.
  • FİLTRASYON:
    Güçlü bir dış filtre, hem mekanik hem de biyolojik filtrasyon için en iyi yöntemdir. Kuma gömme tipi filtreler bu balıkların beslendiği akvaryumlara uygun değildir. Çünkü Mbunalar kum kazarlar ve filtrenin su döngüsünü bozabilirler. Bu balıklar yüksek kaliteli su koşullarını ararlar. Akvaryumdaki amonyak ve nitrit 0; nitrat ise 20ppm den az olmalıdır. Bunu sağlamanın en etkin yolu da düzenli su değişimleridir. Mbuna balıklarının beslendiği akvaryumda kendi türlerinden birkaç balığın daha olması, akvaryumdaki agresif hareketleri azalttığı için kullanılan filtre de normal koşullardan biraz daha güçlü olmasıdır (balık sayısı arttığı için).
  • AKVARYUM KUMU VE DEKOR:
    Akvaryumun tabanında kullanılan kum çok derin olmamalıdır. Dipte bulunan derin kum, pislik tutabilir ve suyun kalitesinin bozulmasına sebep olur. Kum seviyesinin 1.5 cm olması idealdir ve kumun içinde mercanlar olması pH dengesinin sağlanması için gereklidir. Bazı açık deniz balıkları kendilerine yem bulabilecek düz kumluklara ihtiyaç duyarken; Mbuna balıklarının akvaryumlarında bolca kaya ve taş dekoru bulunmalıdır. Fakat açık deniz balıklarının kayalara ihtiyaçları yoktur. Eğer akvaryumunuzda taş ve kaya kullanacaksanız, sabitlenmiş ve devrilmeyecek şekilde sabitlendiklerinden emin olun. Sabitleme işini akvaryum için kullanılan reçine tutkalı kullanarak yapabilirsiniz. Bütün kayaları birbirine yapıştırdıktan sonra kumu koymadan kayaları yerleştirin akvaryuma. Böylece balıklarınız akvaryumun kumunu kazıp kumları dağıtamaz. Her türlü kaya ve taşı kullanabileceğiniz gibi, kireç taşlarının kullanılması suyunuzu korur ve suyun dengede kalmasını sağlar.
  • SU KİMYASI:
    Mbuna balıkları, kendi ortamlarına uyum sağlamak için binlerce yıldır evrimlerini sürdürmektedirler. Akvaryum ortamında bakılan ve gerekli koşulları sağlanan Mbunalar ise kolay tolere olabilen balıklar haline gelirler. Malawi gölünün suyu Tanganyika gölüne kıyasla yumuşak olsa da yine de çeşme suyuna göre sert ve alkali koşullara sahiptir. Sert su balıklar için kritik olmasa da; alkalilik kritiktir. Olması gereken pH değeri: 7.5 ile 8.4 arasıdır.
  • BESLENME:
    Bütün Mbunalar otçul balıklardır. Beslenme şekilleri otçul olmasına rağmen canlı yem ve dondurulmuş yemlerle desteklenmiş bir yemleme programı uygulanabilir. Doğal ortamlarında algler ve alglerin üstelerinde yaşayan küçük canlılarla beslenirler. Bu beslenme şekli “Aufwuchs” olarak adlandırılır. Bu beslenme şeklini kopya edebilmek için hafif ve bol lifli bir diet uygulanabilir. En uygun yemler arasında protein bazlı pul yemler, vejetaryen pul yemler, algler, ince dilimlenmiş salatalık, marul ve kan kurtları bulunur. Mbuna balıkları az ve sık beslenmelidirler. (günde 2 veya 3 kez)

    NOT: Aşırı derecede kuru yem ile beslenme Mbuna balıklarında şişkinlik yaratır ki bu sorun balıklarınızın ölmesine neden olabilir. Fakat akvaryumunuzda fazla yem yeme kapasitesi bulunan balıklarınız olabilir. Düzensiz beslenme bu balıklarda obeziteye neden olur. Bu hastalık da balıklarınız ömrünü kısaltır.
  • BALIK ŞEÇMEK:
    Akvaryumunuza balık seçerken dikkat etmeniz gereken bazı etkenler vardır. Akvaryumunuzda her zaman 1 erkek başına 2 veya 3, dişi balık bırakınız. Birbirleriyle benzer ya da çok yakın familyadan olan balıkları bir arada tutmayınız. Akvaryumda dengeyi sağlamak çok önemlidir. Eğer akvaryumunuzda çok az sayıda balık var ise; en büyük boyutlardaki erkek balığın bütün akvaryumda dominant olması ve diğer balıkları öldürmesi kaçınılmaz olabilir. Bunun yanında akvaryumda çok fazla balık olması da, strese bağlı bazı sorunlar doğurabilir ve balıklarınızda çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu iki senaryonun dışında en uygun olan koşul; akvaryumda birbirleriyle mücadele halinde olan birden fazla erkek balık olmasıdır. Fakat burada önemli olan nokta akvaryumunuzun bu balıkların kendilerini rahat hissedecek kadar büyük olmasıdır. Ulaşmak istediğiniz nokta bu olmalı. Her 1 cm uzunluğunuzdaki balığınız için ideal ayırmanız gereken alan miktarı 20cm kare’dir. Yani Tabanınız 120cmx40 cm ise 10cmlik 24 balık uygundur; Fakat bu rakamlar sadece bir yol göstericidir ve kişinin alışık olduğu akvaryum düzenine ve balığın adapte olmasına göre değişebilir. Mbuna balıklarının davranışları balıktan balığa değişebilir. Sağlıklı ve stabil bir tank kurabilmek için bazen müdahalelerde bulunabilirsiniz. Fakat ne olursa olsun, Mbuna akvaryumunda sadece bir dişi ve bir erkek asla beslenmemelidir; bu durum genellikle dişinin ölümü ile sonuçlanır.


İki erkek Melanochromis auratus rütbe için birbirleriyle kavga ederken. (fotograf Andy Gordon tarafından çekilmiştir)


Bilinen 600 farklı türden; diğerlerinden ayrılan bazı mbuna türleri:

Iodotropheus, en barışçıl mbunalardan biri.
Labeotropheus, her tankta sadece bir tane erkek bulunmalı.
Labidochromis, kendi türleri yani mbunalar arasında oldukça barışçıl.
Metriaclima, pseudotropheus’un bir türüdür.
Melanochromis, çok agresiflerdir.
Pseudotropheus, agresiflikleri türden türe değişir.

  • MBUNA ÜRETİMİ:
    Eğer çok iyi ve stressiz akvaryum koşulları sağlanırsa; bu balıklar gayet kolay çoğalırlar. Çoğu mbuna türlerinin aşırı derecede yumurtlama özelliği vardır. Sağlıklı ve canlı renkleri olan güzel, genç mbunalar her zaman çiftleşmede istenilen partnerler olurlar. Mbuna yavruları çok kolay büyürler. Şimdi sizin aklınıza, bu kadar üreme isteği bulunan ve kolay üreyen mbunaların neden “üremesi kolay balıklar” adı altında bulunmadıkları sorusu geliyordur. Bunun nedeni, mbunaların sağlıklı olarak üremeleri için gereken ortamın yaratılmasının zorluğu ve bu balıkların başka tür balıklarla birlikte yaşamaya elverişli olmamalarıdır.
  • DAMIZLIK SEÇİMİ:
    Balıklar kendi eşlerini kendileri seçerler. Kaliteli yavrular alabilmek için kaliteli ve iyi dengelenmiş bir üreme tankınız olması gerekir. Erkek-dişi oranı 1’e 2 veya 3 olmalıdır. Daha agresif türler için ise bu sayı 1 erkeğe 4-5 dişi olarak belirlenmiştir. Akvaryumunuzda aynı türden erkek mbunalardan asla iki tane erkek bulunmamalı; bir türün sadece bir erkek balığı bulundurulmalıdır. Üreme evresinde birbirine benzeyen balıkların eş tutması yüksek ihtimaldir. Üreme sonucu melez yavrular elde edilebilir. Fakat bu balıklar asla satılmamalı ya da akvaryumdan ayrılmamalıdır. Çünkü bu balıkları oldukları ortamdan ayırmak; yavrular ve anne-baba için kan bağının zarar görmesi olarak algılanabilir.
  • ÜREME DEVRESİ:
    Sağlıklı ve iyi beslenmiş balık seçimi atılması gereken ilk adımdır. Erkekler her zaman döllenmeye hazır dişi arayışı içindedirler. Erkeklerin kontrollerine aldıkları küçük bölgeleri vardır ve bu bölgeye giren her dişiye bunu sertçe belli ederler. Eğer dişi yavrulamaya hazır ise, çift; vücutlarıyla bir daire oluşturur ve dişi yumurtaları bırakır. Bundan hemen sonra dişi yumurtaları ağzına alarak onları korumaya başlar.
 
Ağzında yumurta bulunan bir dişi.(fotograf Andy Gordon tarafından çekilmiştir.)


Bu süre boyunca dişi balık yem yemeyecektir ve doğal olarak kilo kaybı yaşayacaktır. Yavrulamaya hazırlanmış bir dişiyi ayırt etmek çok kolaydır. Bu dişiler kilo kaybeder ve boyun kısımlarında yumurta keseleri açıkça belli olur. Yumurtalar ve yavrular bu şekilde bir ay boyunca korunurlar. Dişi, yumurtaları ağzına aldıktan sonra, 2-3 gün balığın yumurtalara alışmasını bekleyin ve daha sonra dişiyi başka bir akvaryuma transfer edin.(bu akvaryumun ana akvaryum ile aynı kimyaya ve sıcaklığa sahip olması gerekir) Böylece balık tek başına kalacaktır. Bu akvaryumda basit elyaflı bir filtre yeterlidir. Ayrıca kayaları unutmamak gerekir ve tabii ki dişinin içine girip kendini güvende hissedeceği bir de mağaraya ihtiyaç vardır. Bu süreç içinde balığınıza yem vermeyin, yem verilmesi hem dişiyi hem de yumurtaları riske atmak anlamına gelir. Yavrular yeteri kadar büyüdüklerinde anneleri tarafından bırakılırlar. Bu işlemden sonra koruma süreci bitmiş demektir ve annenin eski akvaryumuna konması yavruları yem olmaktan kurtaracaktır.

 Ana akvaryumda bırakılsa bile bazı yavrular kayalar ve taşların arasına saklanarak büyüyebilirler. Tıpkı resimdeki 2.5 cm uzunluğundaki Melanochromis auratus gibi.(fotograf Andy Gordon tarafından çekilmiştir.)


  • YAVRULARI YETİŞTİRMEK:
    Yavruları beslemek oldukça kolaydır. Yavrular toz haline getirilmiş pul yem ve artemiayı rahatça tüketirler. Ayrıca yavrular, iç filtrenizin üstünde oluşabilecek algleri takip ederler ve onları da afiyetle yerler. İki hafta geçtikten sonra günlük ufak su değişimlerine başlayabilirsiniz. Ancak 5 hafta sonra günlük %20 su değişimlerine başlayabilirsiniz. Bu su değişimleri en az yemleme kadar yavrunun gelişimi için önemlidir. 10-12 haftadan sonra balıklarınız artık diğer balıklarla birlikte yaşayabilecek ya da satılabilecek büyüklüğe gelirler ki boyları yaklaşık olarak 2.5-3 cm olmuştur.
  •                  (ALINTIDIR)

Anubias barteri var. caladiifolia ''1705''

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Araceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT...

Malawilerde Üreme

UL LIFONT size=2FONT color=#4169e1FONT color=#990033 size=4UstrongMalawilerde Üreme/strong/U/FONTBRBRMalawiler genelde 8 aydan itibaren cinsel olgunluğa ulaşır ve çiftleşmeye başlarlar. Aynı türden 1 erkek 1 dişi malawi 8 ayı...

Anubias heterophylla

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Araceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT...

Balıklarda İşitme

UL LI H1FONT color=#990033 size=5UBalıklarda İşitme/U/FONT/H1/LI/UL PBalıkların kulak yapısı bizimkinden daha basittir.Sadece iç kulakları vardır,orta ve dış kulak bulunmaz bunun nedeni suyun havaya göre , çok yoğun olma...

Bloat (Crybtobia)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%TT T TR TD width=10 rowSpan=2FONT color=#990033Ustrong/strong/U/FONT/TD TD UL LIFONT color=...

Dropsy

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongDropsy/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 ro...

Tatile mi Gidiyorsunuz?...

TABLE id=table1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% =#ffffff border=0 T TR TD =#ffffff height=39 P align=center/P/TD/TR TR TD P/P P align=left DIV align=center TABLE id=table1 cellPadding=0 width=90% bord...

Sağlıklı Balık Seçimi Hakkında Bilgiler

UL LIFONT size=2FONT color=#990000Ustrong-Sağlıklı Balık Seçimi /strong/U/FONTBRBRSatın almaya karar verdiğiniz balıkların ithal edimesi sırasında iki veya üç hafta kadar karantinada kontrol altında kalıp kalmadığına dikkat etm...

Nitrat Seviyesinin Ölçülmesi

UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongNitrat Seviyesinin Ölçülmesi/strong/U/FONT/LI/UL DIVBiyolojik süzme söz konusu olduğundan,balıkların amonyak ve diğer azotlu bileşiklerin zehir etkilerinden korunması lazımdır.akvaryumlarda...

Malawi Hakkında Bilgiler

FONT face=Arial size=2 DIV  Öncelikle dikkate alınması gereken ne tür balık beslemek istediğinizdir. Malawi çok büyük bir göl  olmakla birlikte içinde çok farklı doğal ortamlar bulundurur ve gölün her çukur bölgesinde ko...

Echinodorus Rubin

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=194 rowSpan=12FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/560.jpg height=290 width=200 border=0 //FONT/TD TD wi...

Resturant Akvaryum

P align=centerimg src=http://img87.imageshack.us/img87/1328/l2xd4rz3.jpg height=354 width=533 border=0 /img src=http://img87.imageshack.us/img87/2317/l7ni2pg2.jpg height=334 width=533 border=0 /img src=http://img177.imageshack...

Filtre Malzemeleri Nelerdir?

TABLE height=312 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=bottom TD width=124 height=19 P align=centerimg src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/ivirzivir/seramik.jpg height=69 width=78 border=0 //P/TD...

Vallisneria americana 'Mini twister'

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Hydrocharitaceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana...

Balıklarda Kuyruk

UL LI ADDRESSFONT face=Georgia, Times New Roman, Times, serif color=#990033 size=4strongUBalıklarda Kuyruk:/U/strong/FONT/ADDRESS/LI/UL ADDRESSstrongFONT face=Georgia color=#ff9900/FONT/strongFONT size=2 ...

Filitre Çeşitleri

TABLE height=535 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=bottom TD width=153 height=19/TD TD vAlign=top width=297 height=19BFONT face=Verdana color=#990033 size=2USÜNGER FİLTRELER/U/FONT/B/TD TD vAli...

Echinodorus osiris

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=557 border=0 T TR vAlign=top TD width=194 rowSpan=12FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/552.jpg height=276 width=200 border=0 //FONT/TD TD wi...

Akvaryum Bakımı

UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongAkvaryum Bakımı/strong/U/FONTBRBRBRGeçmişte yaygın bir uygulama olan akvaryumun tamamen boşaltılıp temizlenmesi günümüzde terkedilmiştir. Bu tarzda bir temizlik, akvaryuma yarardan çok zarar...

Kısa Bilgiler

UL LIstrongFONT color=#990033 size=4UKısa Bilgiler/U/FONTBR/LI/UL/strong P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptFONT face=Times New Roman size=3* Akvaryumun su kalitesindeki bozulmaya en uygun yaklaşım kısmi su değ...

Dokunma Duyusu:

UL LI ADDRESS style=MARGIN: 12pt 0cm 3pt; f8fcff: A id=Dokunma_duyusu name=Dokunma_duyusu/AFONT face=Georgia, Times New Roman, Times, serifstrongFONT size=4FONT color=#990033USPAN =mw-lineDokunma duyusu:/SPAN /U/FON...

Balıklar Su İçermi?

UL LI ADDRESSFONT face=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif color=#990000 size=4UstrongBalıklar Su İçermi?/strong/U/FONT/ADDRESS/LI/UL ADDRESSFONT face=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif size=2strong/strong...

2 Akvaryum Arasındaki Bağ

img src=http://img87.imageshack.us/img87/9822/3ik9wo9.jpg height=440 width=600 border=0 / DIV/DIVimg src=http://img525.imageshack.us/img525/4726/7ig4na9.jpg height=440 width=600 border=0 / DIV/DIVimg src=http://img522....

Dev Akvaryum

P align=centerimg src=http://img103.imageshack.us/img103/2580/16521435216c325f647scg0.jpg height=300 width=225 border=0 //P DIV align=centerimg src=http://img530.imageshack.us/img530/7999/24906249vz8xk9.jpg height=400 width=300...

Malawi Göl Ekonomisi ve Ulaşımı

UL LIFONT size=2FONT color=#990033 size=4UstrongMalawi Göl Ekonomisi Ve Ulaşımı/strong/U/FONT/LI/UL DIV /DIV DIVMalavi Gölü, balık türlerinin zenginliği ile (yaklaşık 1500 tür) aquaristik (akvaryumculuk) alanda çok...

Sarı p. ve Yunus Hakkında Bilgiler

PSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: VerdanaSPAN style=FONT-WEIGHT: bold; COLOR: rgb(255,0,0)/SPAN?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /O:P...

Malawi Göl Haritası

P align=centerimg src=http://img248.imageshack.us/img248/739/200pxmalawism051vr7.gif height=582 width=350 border=0 //P...

Balıklar Hakkında Bilinmeyenler

UL LIstrongFONT color=#990033 size=4UBalıklar Hakkında Bilinmeyenler/U/FONT/strongFONT face=Verdana size=2BRstrongBR/strong/FONTFONT face=Verdana size=2BRstrongimg src=http://www.akvaryumbilgi.com/wwresimler/qange...

Akvaryumu Nasıl Kurmalıyım?

UL LIFONT size=2SPAN style=TEXT-DECORATION: noneFONT color=#990033 size=5UstrongAkvaryumu Nasıl Kurmalıyım?/strong/U/FONT/LI/UL DIV /DIV DIVAkvaryumları sadece izlemekle yetinirken kendinizde bir akva...

Yeni Başlayanlar İçin Bilgiler

UL LI DIV align=centerFONT color=#990033 size=4strongUKüçük Akvaryumlarla Hobiciliğe başlayanlar için başarıya ulaşmada 10 altın kural/U/strong/FONTFONT face=VerdanaBRBRstrongBR/strong/FONTFONT face=VerdanaBRstr...

YAPRAK ÇİKLET(DİMİDİOCHROMİS COMPRESSİCEPS)

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UDİMİDİOCHROMİS COMPRESSİCEPS(YAPRAK ÇİKLİT)/U/FONT/H1/LI/UL PFONT size=2FONT color=#0000ccstrongLatince Adı:/strong Dimidiochromis compressiceps /FONT/FONT/P DIVFONT size=2...

AHLİ (SCİAENOCHROMİS FRYERİ )

UL LI H1FONT color=#990033 size=5USCİAENOCHROMİS FRYERİ (AHLİ)/U/FONT/H1/LI/UL BLOCKQUOTE PFONT size=2FONT color=#0000ccstrongSinonim ismi: /strongHaplochromis serranoides, H. electricblue, H. jaksoni, H. fryeri /...

Malawi Gölü Hakkında Bilgi

UL LI H1UFONT color=#990033Malawi Gölü/FONT/U/H1/LI/UL PDünyanın 9. büyük gölü olan Malawi, vadi göllerinin sonuncusudur. Göl 600 km. uzunlukta olup, en geniş alanı ise 60 km.dir. Yaklaşık 700 ID. derinlikte ve deniz seviyesi...

Vallisneria nana

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Hydrocharitaceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı:/U Avustra...

Vallisneria americana (gigantea)

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Hydrocharitaceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı:/U Asya/F...

Cryptocoryne wendtii "Green"

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=268FONT face=Verdana size=2BHabitat:/B Asya Kıtası /FONT/TD TD width=268 rowSpan=11FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/...

Lemna minor (Su Mercimeği)

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=268FONT face=Verdana size=2BHabitat:/B Kozmopolit /FONT/TD TD width=268 rowSpan=11img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/566.jpg hei...

Anubias barteri var. barteri

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Araceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı...

Anubias barteri var. nana 'Petite'

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Araceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı...

Cichlidlerde Özel Hastalıklar ve Tedavileri

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UCichlidlerde Özel Hastalıklar ve Tedavileri/U/FONT/H1/LI/UL P          Genel olarak cichlidler, diğer süs balıklarına göre dış bakterilere karşı o...

Yüzme Kesesi

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UYüzme Kesesi/U/FONT/H1/LI/ULDerinden yüzen gobies gibi balıklar dışındakilerde akvaryum balıkları hep yüzme keseciği taşırlar bu balon sayesinde balık her her seviyede kendini dengeleme olanağı ...

Balıklarda Görme

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda Görme/U/FONT/H1/LI/UL PPek çok balığın gözü tek yönlü görür,her iki göz aynı maddeye bakmaz,aynı maddeyi görmez.Ama başın üzerinde bulunan gözlerin ikisiyle görme oluşabilirde;bunl...

Balıklarda Koklama Duygusu

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda Koklama Duygusu/U/FONT/H1/LI/ULBalıklarda koklama işlemleri burun delikleriyle sağlanır ,burunları bize benzemez,sadece koklamada kullanılır nefes alma işlevleri yoktur burunları...

Columnaris (Flexibacter columnaris)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongColumnaris/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 r...

Balıklarda tat alma duygusu

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda tat alma duygusu/U/FONT/H1/LI/ULBalığın tat alma duygusu; ağızda, dilde ve dudaklarda algılanır ayrıca karın yüzgeçleri ile dipte yüzen balıkların barbelduyarga kısmından temin edil...

Fungal Hastalıklar

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT face=Arial, Helvetica, sans-serif color=#990033 size=5UstrongFungal Hastalıklar/stron...

Tüberküloz

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongTüberküloz/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 r...

Balık İlaçları Ve Kulanımları

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIBFONT color=#990033 size=4UBalık İlaçları/U/FONT/B/LI/UL/TD TD width=10 rowS...

Yüzgeç Erimesi

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongYüzgeç Erimesi/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD wid...

Beyaz Benek (Ichthyophthirius multifiliis)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%TTT T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4strongUBeyaz Benek/U/strong/FONT/LI/UL/TD TD ...

Akvaryumcu Nasıl Seçilir?

UL LISPAN =postFONT size=2SPAN style=FONT-WEIGHT: boldUFONT color=#990033Tankları güzel gözüküyormu,balıklar sağlıklımı?BR/FONT/U/SPAN/FONT/SPANSPAN =postFONT size=2Dükkandaki akvaryum ve balıklar iyi durumda deği...

Solungaç Parazitleri

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIBFONT color=#990033 size=4USolungaç Parazitleri/U/FONT/B/LI/UL/TD TD width=1...