Balık İlaçları Ve Kulanımları

  • Balık İlaçları
 

Potasyum Permanganate  

1 gr./100 litre su oranı ile kullanılır. Bu yoğunlukta balıklar 10-30 dakika banyo yaptırılır. Bazı balıklar Potasyum Permanganata karşı hassastırlar. Bu nedenle uygulama sırasında balık dikkatlice izlenir ve herhangi bir aksilik görülür ise banyo hemen durdurulur ve balık normal akvaryumuna geri konulur. Larnea hastalığında %0.1 eriyiği ile lokal (balığın üzerindeki belli bir bölge) tedavi yapılır.

Potasyum İodide ve İodine
Bu madde uzun süreli banyo için kullanılır. 1gr. iodine ve 100gr. potasyum iodide 1 litre suda eritilir. Bu eriyikten her litre akvaryum suyuna 0.5 ml. hesabı ile ilave edilir.(10 litre su için 5ml)

Concurat
Bir firmanın çıkardığı özel ilaç ismidir. İlaç 2.3.5.6 tetrahvdro-6-phenyl imidazo (2,1-6) thiazol hydrochlorides ihtiva eder.Capillaria'nın kontrolü için bu ilaçtan 2-4 gr. 1 litre suya konulur. Bu su içerisinde tubifex (canlı yem) konulur ve kurtlar ölmeye başladığı an veya ölmeye başlayacakları hissedildiği an kurtlar alınır ve hasta balıklara yedirilir.

Bakır Sülfat
Mavi kristaller şeklinde olan bakır sülfat (CuSo4-5H2O) 1 gramı 1 litre suda eritilir ve bu eriyikten 1.5cm3'ü akvaryumdaki her 1 litre su için verilir. Bu uzun süreli banyolar için önerilir. Tatlı su akvaryumlarında bakır sülfat çok dikkatli olarak kullanılmalıdır. Deniz akvaryumlarında ise bakır suyun kirliliğine bağlı olarak süratle çökeltilir. Bu nedenle uygulamanın 3-5 ve 7.gününde tekrarlanmasında fayda vardır. Eğer deniz suyu taze ise uygulama bir iki defa daha yapılabilir. Eğer su eski ise uygulamalar daha az yapılır. Bakır sülfat uygulamalarından amaç sudaki bakır sülfat oranını litrede 1-1.5 mg. dolaylarında tutmak içindir. Özellikle oodinium dış parazitine karşı 0.1-0.4 ppm ortamında devamlı banyo etkili olur.

Lindane
Lindane
çok etkili bir haşere ilacıdır. Suda çözülmez, zehirli bir maddedir. Balık üzerine bulaşmış bazı parazitlerin imhasında kullanıla bilinir ise de akvaryum balıklarında dikkatli kullanmak gerekir. Direkt olarak akvaryum içerisine kullanmak uygun olmayacaktır. Parazitli balık dışarıda ayrı bir kapta veya karantina akvaryumunda ilaçlanmalıdır. Bu amaçla balık, içi su dolu bir kaba alınır. Suyun üzerine çok az lindane serpilir ve balık burada 10-15 dakika tutulduktan sonra tekrar akvaryuma döndürülür.

Malagit Yeşili
Malagit yeşili cholorid ve oxalate halinde pazarlanır. Oxalate olarak pazarlananları balıklar için daha zehirli fakat parazitler ile mücadele için daha etkilidir. Önerilen doz 0.03 mg/litredir. Standart olarak 1.5 gr. malagit yeşili bir litre suda eritilir. Bu eriyikten 2ml/100 litre suya uygulanır. 2 ppm dozlu eriyikte balıklar 30 dakika banyo yapılır ise dış pazazit ve mantarlara karşı etkili mücadele yapılmış olur.

Metronidazol
Metronidazol (1-b(hydroxyethyl)-2-methyl-5 nitroi-midazol) formülündedir. İnsanlar içinde kullanıldığından kimyasal madde satılan yerlerden veya eczanelerden temin edile bilinir. Akvaryumlara 15g/litre olarak 3-4 gün süre uygulanıla bilinir (250mg olarak satılan tabletler 38-40 litre suya bir adet şeklinde uygulana bilinir.).  Bu süre sonunda su aktif karbon kömürlü filtreler ile temizlenmeli veya bu mümkün değil ise akvaryum suyunun yarısı kullanım bittikten sonra ilk gün %25'i ise üçüncü gün değiştirilmelidir. Metraljil adı ile eczanelerde satılan ilaçla bu tedavi yapılabilmektedir.

Nitrofuran İhtiva Eden İlaçlar
Bakteriyel ve bazı durumlarda mantar hastalıkları için çok etkili olan bir maddedir. Bakteriyel enfeksiyonlar için 20 ppm'lik solusyonda 4-5 gün banyo önerilebilir. Nifurpirinol ile 500 litre suya 1gr. olacak şekilde tedavi amacı ile veya 1.000 litre suya koruma anacı ile konulabilinir. Bu ilaç veya grubundan kullanıcak ilaçlar çok etkili ilaç olup akvaryum içinde tatbik ettiğinizde biyolojik ortamı yok ettiğinden ilacı tedavi amacı ile karantina akvaryumunda su değiştirilmeden 5 gün süre ile kullanılması kesinlikle uygun olacaktır. 5 gün sonunda balık karantina akvaryumundan çıkarılarak normal akvaryuma geri konulur.

Rivanol
100 mg. rivanol  100cm3 sıcak suda eritilir. Eriyik soğutulur. Balıkların yaraları üzerine pamukla sürülür. Gerekli gürülür ise 48 saat sonra tedavi tekrarlanılabilinir. Uygulama sırasında balığın gazlamalarına ve gözüne ilacın kaçmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için balığın üzerine ilaç sürülürken balığın kuyruk hizası yere bakacak şekilde elde tutulup yaranın üzerine bu şekilde sürülebilinir.

Sülfanomidler
Akvaryumda hastalık amili olan bakterilerden antibiyotik ve sülfanomidli ilaçlara dayanabilmeleri hemen hemen yok gibidir. Sulfanilamide veya sülfathizol kullanımında, hasta balıklar 2-3 gün süre ile 100mg./Litre oranındaki suda tutulurlar.Eğer uygulama bu oranda akvaryuma yapılır ise 3 gün sonunda suyun %50'si değiştirilmelidir. Bu maddeler suda pek iyi erimedikleri için suda bulanık bir görüntü yaratabilir ve bu durum balıklara bir zarar vermez.

Trichlophon
Bu maddenin kullanılacağı akvaryumlarda su sıcaklığının 20-22 dereceden aşağı 27-28 dereceden yukarı olamaması lazımdır. 0.2-0.3 mg./Litre oranındaki suda hasta balıklar 3-4 gün banyo edilir.

Antibiyotikler
Bakteriyel hastalıkların tedavisinde çok yararlı olan antibiyotiklerin dış ülkelerde pek çok çeşidi akvaryum balıkları hastalıkları için piyasaya çıkarılmış bulunmaktadır. Ülkemizde de bu konuda bazı girişimler vardır. Akvaryumlarda en çok kullanılan antibiyotiklerden bir kaçı aşağıdadır.

Terramycin

10-20 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre banyo yaptırılabilinir.

Chloromycetin

50-80 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Oxytetracycline

5-8 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Bactrim

1 tablet/100 Litre

3 gün boyunca uygulanır.Sonunda %50 su değiştirilir.

Kinin
Litrede 0.001 gr.=1 mg. oranında uygulanabilir. (Akvaryuma bu kadar küçük dozda vermek için önce 1 gr. kinin 1 litre suda eritilir.Daha sonra litre başına 1 ml. gelecek şekilde uygulanır.

Formalin
0.1ml/litre oranındaki karışımda balıklar 1 saat banyo yaptırılır. Dış parazitler için akvaryumlara 100 litre su için 1 ml. kullanılabilinir.

Tuz
%3-5 ihtiva eden suda balıklar 2 dakika tutulur ise bu tedavi sülüklerden kurtulmak için yeterlidir. %1'lik tuzlu suda 1 saat balık tutulur ise dış parazitlere karşı mücadele yapılmış olur. Akvaryumlarda temizlenmiş kaya tuzu kullanılır. Özel olarak tuzluklardan akması için içerisine magnezyum sülfat ilave edilmiş masa tuzları kullanılmamalıdır.

Acriflovine
Dış parazitlere. kuyruk çürümesine ve mantarlara karşı kullanıldığında 0.02 ppm konsantrasyonda balıklar 3 gün süre ile tutulur.

Phenoxethol
Dış mantarlara ve kuyruk çürümesine karşı 10ml/litre oranındaki karışımda balıklar devamlı olarak tutula bilinir.

Metilen Mavisi
Özellikle mantar ve parazitlere karşı etkili olan bir kimyasal maddedir.Akvaryumculukta çok kullanılan bir maddedir. Uzun süreli tedavi için %5'lik eriyinden 5 litre suya 3 damla hesabı ile kullanıla bilinir.

Aktif Maddeler
Balık bakımında Medikasyon, Anestezi, Sedasyon, Sterilizasyon-Dezenfeksiyon ve Antisepsi amacıyla en sık kullanılan bileşiklerin bir listesi.   
  
 

Asetik asit banyosu (1-2ml saf asetik asit/Litre DİKKAT:saf asetik asiti kullanırken çok dikkatli olun ve herzaman eldiven takın; 45 saniyeden 10 dakikaya kadar kullanın)- Ektoparazitler  

Acriflavin (pek çok dirençli  tür geliştiğinden artık kullanılmıyor)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Amoxixillin trihydrate ağızdan (10 gün boyunca 40-80mg/kg balık) veya enjeksiyon şeklinde- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

Ampicilline sodium ağızdan (10 gün boyunca 50-80mg/kg balık) veya enjeksiyonla – sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

Benzocaine anesthetic (50-500mg/litre, 60 saniye içinde anestezi sağlar), sedatif olarak (10-40mg/litre, balıklar taşınırken). 

Karbon dioksit anestetik, su tamponatı 

Chloramfenicol (Kloramfenikol) enjeksiyon (20-50mg/kg balık, periton içine haftada 1, iki hafta boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Chlortetracycline banyosu, ağızdan veya enjeksiyon- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot, sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Bakır sülfat banyo (0.15 mg/litre)- Deri ve solungaç protozoanları, parazitler vs. 

Difluorobenzuron banyo (0.03mg/litre) Lernaea’da çok etkin  

Dimetridazole banyo, ağızdan veya enjeksiyon- Hexamita (kafada delik hastalığı).  

Doxycycline hydrochloride (+Sulfafurazole) enjeksiyon- Wasting hastalığı  

Enrofloxacin banyo (2mg/litre 5 gün boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (10mg/kg balık kas içi (IM) veya periton içi (IP) 3 gün arayla)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Erythromycin ağızdan (25-50mg/kg balık 4-7 gün)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar (özellikle böbrek enfeksiyonları). 

Flumequine banyo (50-100mg/litre 3 saat boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (30mg/kg balık IP)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Formalin banyo (15-25mg/litre) deri ve solungaç protozonları, deri incelmesi. Sterilizasyon: %6-8, dezenfeksiyon: %1-8, Antisepsi: %70 

Furaltadone uzun süreli banyo (20-50mg/litre 24 saat boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Furazolidone uzun süreli banyo (1-10mg/litre en az 24 saat boyunca), ağızdan (50-100mg/kg balık 10-15 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar (örneğin ülser hastalığı), Hexamita (kafada delik hastalığı), neon tetra hastalığı ile ilgili semptomlarda.  

Kanamycin sulphate uzun süreli banyo (50-100mg/litre 3 günde bir, 3 kez tekrarlanacak şekilde, her tedaviden sonra suyun %50’si değiştirilmeli), ağızdan (50mg/kg balık), enjeksiyon (20mg/kg balık IP 14 gün boyunca 3 günde bir)- Wasting hastalığı 

Levamisole iç nematodlarda 

Malachite yeşili banyo /50-60mg/litre 10-30 saniye veya 1 mg/litre 30-60dakika), uzun süreli banyo (0.10mg/litre üç kez, 3 gün arayla, tedavi sonrasında kalan kimyasalı aktif kömürle uzaklaştırın), swab (atuşman, cilt lezyonuna 100mg/litrelik solüsyondan sürün)- Mantarlar, beyaz benek, gövde incelmesi, kadife, mold enfeksiyonları ve su ektoparazitleri. 

Malachite yeşili+formalin uzun süreli banyo (25ppm formalin+0.10mg/litre malachite yeşili; gün aşırı üç gün boyunca; ara günlerde %50 su değişimi)- deri incelmesi, ICH, diğer dış protozoonlar ve fluke (trematode kurtları).  

Mebendazole barsak şerit parazitleri 

Methylene mavisi sürekli banyo (2mg/litre 3-4 gün boyunca, tekrarlamak gerekebilir)- yumurta mantarı, dış protozoonlar.  

Metriphonate  anchor kurtları, deri ve solungaç parazitleri, parazitik kabuklular, sülükler.  

Metronidazole sürekli banyo (7mg/litre2 gün boyunca; 3 kez tekrarlanır) Hexamita (kafada delik hastalığı).  

Minocycline sürekli banyo (7mg/litre2 gün boyunca, sonra tam su değişimi ve tekrar- UYARI: üçüncü kez tekrarlamak ölümcül olabilir)- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot. UYARI: Yalnızca tetrasiklinler işe yaramadığında kullanılmalı.  

Minocycline+sulfafurazole Wasting hastalığı. 

Nalidixic asit (suda çözünür şekli) banyo (13mg/litre 3 günde bir, en çok 3 kez tekrarlanmalı)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.

Oxolinic asit banyo (25mg/litre 15 dakika boyunca; günde 2 kez 3 gün boyunca), uzun süreli banyo (1mg/litre 24 saat boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Oxytetracycline hydrochloride banyo (10-50mg/litre 1 saat boyunca), uzun süreli banyo (10-100mg/litre 1-3 gün boyunca; sert sularda daha yüksek dozlar; 3.günde %50 su değişimini takiben tekrarla), ağızdan (55-83mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (25-50mg/kg balık IM veya IP)-UYARI: Bu ilaç ışığa duyarlıdır; ışıkları kapat ve tedavi süresince akvaryumu ört- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot, Sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. UYARI: Oxytetracycline dirençli bazı türler vardır. Durum böyleyse minocycline tedavisi uygulanabilir- minocyclin’i son çağre olarak kullan.  

Perkloridler/kloridler Kepçe, cam, kum, taş dezenfeksiyonu. Yıkama aşamasında klordan kurtulmak için musluk suyu kondisyoncusu (klor arındırıcı) kullan.  

Potasyum permanganat balık bitinde etkin; dezenfeksiyon 

Phenoxyethanol beyaz benek hastalığı, fin rot. 

2-phenoxyethanol anestetik 

piperazine sitrat barsak yuvarlak kurtları 

potentiated sulphonamide sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

paraziquantel kan parazitleri, iç helmintler, balık kalp kurdu. 

Quinaldine sulfate anestetik 

Sarafloxacin (deneme aşamasında)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfadiazin-trimethoprim ağızdan (30-50mg/kg balık 7-10 gün boyunca)- enjeksiyon (125mg/kg balık IP)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Sulfadimethoxine-ormetroprim yalnızca ağızdan (50mg/kgbalık 5 gün boyunca)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfadimidine-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfafurazole(+doxycycline HCL veya minocycline HCL)-wasting hastalığı.  

Sulfamerazine yalnızca ağızdan (220mg/kg balık 14 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar UYARI:dirençli pekçok bakteri var, etkili olmayabilir.  

Sulfamethozazole-trimethoprim banyo (25mg/litre 6-12 saat boyunca), ağızdan (50mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (50 mg/kg balık 7 gün boyunca günde 1 kez)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Tetracycline hydrochloride Dropsy, Malawi bloat, fin rot, sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. UYARI: Bu ilaç ışığa duyarlıdır; ışıkları kapat ve tedavi süresince akvaryumu ört. UYARI: Tetrasikline dirençli bazı bakteriler var, durum böyleyse minocycline kullan. Herzaman önce tetrasiklini dene-minocyclini son çare olarak kullan.  

Thiosulfate sodium 7mg thiosulphate 1 mg kloru nötralize eder.

Anubias barteri var. caladiifolia ''1705''

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Araceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT...

Malawilerde Üreme

UL LIFONT size=2FONT color=#4169e1FONT color=#990033 size=4UstrongMalawilerde Üreme/strong/U/FONTBRBRMalawiler genelde 8 aydan itibaren cinsel olgunluğa ulaşır ve çiftleşmeye başlarlar. Aynı türden 1 erkek 1 dişi malawi 8 ayı...

Anubias heterophylla

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Araceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT...

Balıklarda İşitme

UL LI H1FONT color=#990033 size=5UBalıklarda İşitme/U/FONT/H1/LI/UL PBalıkların kulak yapısı bizimkinden daha basittir.Sadece iç kulakları vardır,orta ve dış kulak bulunmaz bunun nedeni suyun havaya göre , çok yoğun olma...

Bloat (Crybtobia)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%TT T TR TD width=10 rowSpan=2FONT color=#990033Ustrong/strong/U/FONT/TD TD UL LIFONT color=...

Dropsy

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongDropsy/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 ro...

Tatile mi Gidiyorsunuz?...

TABLE id=table1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% =#ffffff border=0 T TR TD =#ffffff height=39 P align=center/P/TD/TR TR TD P/P P align=left DIV align=center TABLE id=table1 cellPadding=0 width=90% bord...

Sağlıklı Balık Seçimi Hakkında Bilgiler

UL LIFONT size=2FONT color=#990000Ustrong-Sağlıklı Balık Seçimi /strong/U/FONTBRBRSatın almaya karar verdiğiniz balıkların ithal edimesi sırasında iki veya üç hafta kadar karantinada kontrol altında kalıp kalmadığına dikkat etm...

Nitrat Seviyesinin Ölçülmesi

UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongNitrat Seviyesinin Ölçülmesi/strong/U/FONT/LI/UL DIVBiyolojik süzme söz konusu olduğundan,balıkların amonyak ve diğer azotlu bileşiklerin zehir etkilerinden korunması lazımdır.akvaryumlarda...

Malawi Hakkında Bilgiler

FONT face=Arial size=2 DIV  Öncelikle dikkate alınması gereken ne tür balık beslemek istediğinizdir. Malawi çok büyük bir göl  olmakla birlikte içinde çok farklı doğal ortamlar bulundurur ve gölün her çukur bölgesinde ko...

Echinodorus Rubin

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=194 rowSpan=12FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/560.jpg height=290 width=200 border=0 //FONT/TD TD wi...

Resturant Akvaryum

P align=centerimg src=http://img87.imageshack.us/img87/1328/l2xd4rz3.jpg height=354 width=533 border=0 /img src=http://img87.imageshack.us/img87/2317/l7ni2pg2.jpg height=334 width=533 border=0 /img src=http://img177.imageshack...

Filtre Malzemeleri Nelerdir?

TABLE height=312 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=bottom TD width=124 height=19 P align=centerimg src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/ivirzivir/seramik.jpg height=69 width=78 border=0 //P/TD...

Vallisneria americana 'Mini twister'

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=VerdanaUFONT size=2Familya:/FONT/UFONT size=2 Hydrocharitaceae/FONT/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana...

Balıklarda Kuyruk

UL LI ADDRESSFONT face=Georgia, Times New Roman, Times, serif color=#990033 size=4strongUBalıklarda Kuyruk:/U/strong/FONT/ADDRESS/LI/UL ADDRESSstrongFONT face=Georgia color=#ff9900/FONT/strongFONT size=2 ...

Filitre Çeşitleri

TABLE height=535 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=bottom TD width=153 height=19/TD TD vAlign=top width=297 height=19BFONT face=Verdana color=#990033 size=2USÜNGER FİLTRELER/U/FONT/B/TD TD vAli...

Echinodorus osiris

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=557 border=0 T TR vAlign=top TD width=194 rowSpan=12FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/552.jpg height=276 width=200 border=0 //FONT/TD TD wi...

Akvaryum Bakımı

UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongAkvaryum Bakımı/strong/U/FONTBRBRBRGeçmişte yaygın bir uygulama olan akvaryumun tamamen boşaltılıp temizlenmesi günümüzde terkedilmiştir. Bu tarzda bir temizlik, akvaryuma yarardan çok zarar...

Kısa Bilgiler

UL LIstrongFONT color=#990033 size=4UKısa Bilgiler/U/FONTBR/LI/UL/strong P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptFONT face=Times New Roman size=3* Akvaryumun su kalitesindeki bozulmaya en uygun yaklaşım kısmi su değ...

Dokunma Duyusu:

UL LI ADDRESS style=MARGIN: 12pt 0cm 3pt; f8fcff: A id=Dokunma_duyusu name=Dokunma_duyusu/AFONT face=Georgia, Times New Roman, Times, serifstrongFONT size=4FONT color=#990033USPAN =mw-lineDokunma duyusu:/SPAN /U/FON...

Balıklar Su İçermi?

UL LI ADDRESSFONT face=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif color=#990000 size=4UstrongBalıklar Su İçermi?/strong/U/FONT/ADDRESS/LI/UL ADDRESSFONT face=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif size=2strong/strong...

2 Akvaryum Arasındaki Bağ

img src=http://img87.imageshack.us/img87/9822/3ik9wo9.jpg height=440 width=600 border=0 / DIV/DIVimg src=http://img525.imageshack.us/img525/4726/7ig4na9.jpg height=440 width=600 border=0 / DIV/DIVimg src=http://img522....

Dev Akvaryum

P align=centerimg src=http://img103.imageshack.us/img103/2580/16521435216c325f647scg0.jpg height=300 width=225 border=0 //P DIV align=centerimg src=http://img530.imageshack.us/img530/7999/24906249vz8xk9.jpg height=400 width=300...

Malawi Göl Ekonomisi ve Ulaşımı

UL LIFONT size=2FONT color=#990033 size=4UstrongMalawi Göl Ekonomisi Ve Ulaşımı/strong/U/FONT/LI/UL DIV /DIV DIVMalavi Gölü, balık türlerinin zenginliği ile (yaklaşık 1500 tür) aquaristik (akvaryumculuk) alanda çok...

Sarı p. ve Yunus Hakkında Bilgiler

PSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: VerdanaSPAN style=FONT-WEIGHT: bold; COLOR: rgb(255,0,0)/SPAN?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /?:NAMESPACE PREFIX = O /O:P...

Malawi Göl Haritası

P align=centerimg src=http://img248.imageshack.us/img248/739/200pxmalawism051vr7.gif height=582 width=350 border=0 //P...

Balıklar Hakkında Bilinmeyenler

UL LIstrongFONT color=#990033 size=4UBalıklar Hakkında Bilinmeyenler/U/FONT/strongFONT face=Verdana size=2BRstrongBR/strong/FONTFONT face=Verdana size=2BRstrongimg src=http://www.akvaryumbilgi.com/wwresimler/qange...

Akvaryumu Nasıl Kurmalıyım?

UL LIFONT size=2SPAN style=TEXT-DECORATION: noneFONT color=#990033 size=5UstrongAkvaryumu Nasıl Kurmalıyım?/strong/U/FONT/LI/UL DIV /DIV DIVAkvaryumları sadece izlemekle yetinirken kendinizde bir akva...

Yeni Başlayanlar İçin Bilgiler

UL LI DIV align=centerFONT color=#990033 size=4strongUKüçük Akvaryumlarla Hobiciliğe başlayanlar için başarıya ulaşmada 10 altın kural/U/strong/FONTFONT face=VerdanaBRBRstrongBR/strong/FONTFONT face=VerdanaBRstr...

YAPRAK ÇİKLET(DİMİDİOCHROMİS COMPRESSİCEPS)

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UDİMİDİOCHROMİS COMPRESSİCEPS(YAPRAK ÇİKLİT)/U/FONT/H1/LI/UL PFONT size=2FONT color=#0000ccstrongLatince Adı:/strong Dimidiochromis compressiceps /FONT/FONT/P DIVFONT size=2...

AHLİ (SCİAENOCHROMİS FRYERİ )

UL LI H1FONT color=#990033 size=5USCİAENOCHROMİS FRYERİ (AHLİ)/U/FONT/H1/LI/UL BLOCKQUOTE PFONT size=2FONT color=#0000ccstrongSinonim ismi: /strongHaplochromis serranoides, H. electricblue, H. jaksoni, H. fryeri /...

Malawi Gölü Hakkında Bilgi

UL LI H1UFONT color=#990033Malawi Gölü/FONT/U/H1/LI/UL PDünyanın 9. büyük gölü olan Malawi, vadi göllerinin sonuncusudur. Göl 600 km. uzunlukta olup, en geniş alanı ise 60 km.dir. Yaklaşık 700 ID. derinlikte ve deniz seviyesi...

Vallisneria nana

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Hydrocharitaceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı:/U Avustra...

Vallisneria americana (gigantea)

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Hydrocharitaceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı:/U Asya/F...

Cryptocoryne wendtii "Green"

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=268FONT face=Verdana size=2BHabitat:/B Asya Kıtası /FONT/TD TD width=268 rowSpan=11FONT face=Verdana size=2img src=http://www.akvaryumsehri.com/...

Lemna minor (Su Mercimeği)

TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=268FONT face=Verdana size=2BHabitat:/B Kozmopolit /FONT/TD TD width=268 rowSpan=11img src=http://www.akvaryumsehri.com/Resimler/bitki/566.jpg hei...

Anubias barteri var. barteri

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Araceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı...

Anubias barteri var. nana 'Petite'

TABLE height=553 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=556 border=0 T TR vAlign=top TD width=309 height=341 P align=justifyFONT face=Verdana size=2UFamilya:/U Araceae/FONT/P P align=justifyFONT face=Verdana size=2UAnavatanı...

Cichlidlerde Özel Hastalıklar ve Tedavileri

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UCichlidlerde Özel Hastalıklar ve Tedavileri/U/FONT/H1/LI/UL P          Genel olarak cichlidler, diğer süs balıklarına göre dış bakterilere karşı o...

Yüzme Kesesi

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UYüzme Kesesi/U/FONT/H1/LI/ULDerinden yüzen gobies gibi balıklar dışındakilerde akvaryum balıkları hep yüzme keseciği taşırlar bu balon sayesinde balık her her seviyede kendini dengeleme olanağı ...

Balıklarda Görme

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda Görme/U/FONT/H1/LI/UL PPek çok balığın gözü tek yönlü görür,her iki göz aynı maddeye bakmaz,aynı maddeyi görmez.Ama başın üzerinde bulunan gözlerin ikisiyle görme oluşabilirde;bunl...

Balıklarda Koklama Duygusu

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda Koklama Duygusu/U/FONT/H1/LI/ULBalıklarda koklama işlemleri burun delikleriyle sağlanır ,burunları bize benzemez,sadece koklamada kullanılır nefes alma işlevleri yoktur burunları...

Columnaris (Flexibacter columnaris)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongColumnaris/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 r...

Balıklarda tat alma duygusu

UL LI H1FONT color=#990033 size=4UBalıklarda tat alma duygusu/U/FONT/H1/LI/ULBalığın tat alma duygusu; ağızda, dilde ve dudaklarda algılanır ayrıca karın yüzgeçleri ile dipte yüzen balıkların barbelduyarga kısmından temin edil...

Fungal Hastalıklar

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT face=Arial, Helvetica, sans-serif color=#990033 size=5UstrongFungal Hastalıklar/stron...

Tüberküloz

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongTüberküloz/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD width=10 r...

Balık İlaçları Ve Kulanımları

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIBFONT color=#990033 size=4UBalık İlaçları/U/FONT/B/LI/UL/TD TD width=10 rowS...

Yüzgeç Erimesi

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4UstrongYüzgeç Erimesi/strong/U/FONT/LI/UL/TD TD wid...

Beyaz Benek (Ichthyophthirius multifiliis)

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%TTT T TR TD UL LIFONT color=#990033 size=4strongUBeyaz Benek/U/strong/FONT/LI/UL/TD TD ...

Akvaryumcu Nasıl Seçilir?

UL LISPAN =postFONT size=2SPAN style=FONT-WEIGHT: boldUFONT color=#990033Tankları güzel gözüküyormu,balıklar sağlıklımı?BR/FONT/U/SPAN/FONT/SPANSPAN =postFONT size=2Dükkandaki akvaryum ve balıklar iyi durumda deği...

Solungaç Parazitleri

TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%T T TR TD UL LIBFONT color=#990033 size=4USolungaç Parazitleri/U/FONT/B/LI/UL/TD TD width=1...